Innovation Crete 6.0 – AI the Day After
Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το 6ο ετήσιο συνέδριο στην Κρήτη με θέμα: «Innovation Crete 6.0 – AI the Day After». Φέτος για πρώτη χρονιά το συνέδριο διοργανώθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Χανίων και την Πέμπτη 20 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, συμμετείχαν συνολικά 31 ομιλητές σε 9 πάνελ, ενώ το παρακολούθησαν 160 συμμετέχοντες. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Smart Attica ΕDIH, το επιμελητήριο Ηρακλείου, το επιμελητήριο Χανίων, το ΙΤΕ, το Δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, τον οργανισμό Bizrupt, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Uni.fund, το Μetavallon, και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Στα Χανιά, τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, καθ. Μιχάλης Ζερβάκης, Πρύτανης Πολυτεχνείου Χανίων, Λευτέρης Αυγενάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Κρήτης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, Βουλευτής Ηρακλείου, Δρ. Κώστας Βαβέκης, Διευθυντής Δικτύου Πράξη και Γιώργος Περάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης Εθνικής Τράπεζας, ενώ στο Ηράκλειο απεύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Βαγγέλης Καρκανάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιώργος Κοντάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Λευτέρης Αυγενάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Κρήτης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, Βουλευτής Ηρακλείου καθ. Παναγιώτης Τσακαλίδης, καθ. Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ Ινστ. Πληροφορικής ΙΤΕ και Γιώργος Περάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης Εθνικής Τράπεζας.
Παράλληλα με το συνέδριο, στελέχη του NBG Business Seeds και στελέχη των συνεργαζόμενων Funds, Uni.fund, Metavallon, L-Stone και Genesis Ventures πραγματοποίησαν επισκέψεις στα ερευνητικά εργαστήρια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19 Μαρτίου επισκέφθηκαν στα Χανιά το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ, και τα εργαστήρια PCCP Lab, InteLLigence, Display Lab, SenseLab, Indigo και Comeco του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την Πέμπτη 20 Μαρτίου επισκέφθηκαν στο Ρέθυμνο το εργαστήριο Plasma Physics & Lasers του ΕΛΜΕΠΑ. Τέλος την Παρασκευή 21 Μαρτίου επισκέφθηκαν στο Ηράκλειο τα εργαστήρια Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής, NANO HMU, την Ομάδα Προηγμένων Υλικών για Αποθήκευση/Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας, το Ινστιτούτο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και το Εργαστήριο Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του ΕΛΜΕΠΑ, το εργαστήριο Προηγμένων Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα ερευνητικά εργαστήρια Δενδρίτες, Sceneopsis, UltraFast Laser micro-&nan0- processing και ΙΜΒΒ του ΙΤΕ.